wouter-header

 

 

 

CONTACT

info@wouterberns.nl
T +31 (0) 6 129 285 16
 Galerie Tripmaker

Galerie Tripmaker is een galerie voor realistische, figuratieve, verhalende kunst. Het is de thuisbasis van kunstschilder Wouter Berns en is gevestigd aan de     Oudestraat 190 in de belangrijkste winkelstraat van de Hanzestad Kampen. De kerncollectie bestaat uit Berns' schilderijen. Minimaal twee keer per jaar is er een thematentoonstelling. De extra openingstijden van deze tentoonstellingen zijn dan te vinden op deze site en en we houden je op de hoogte via FaceBook.

Rond 1500 woonde in het pand waar Galerie Tripmaker is gevestigd een rijke bierbrouwer, Dirick Tripmaker. De naam van de galerie komt dus niet zomaar uit de lucht vallen. Bovendien is  kunstschilder Wouter Berns een professionele tripmaker als je uitgaat van het creatieve en artistieke proces waar hij doorheen gaat om tot zijn fantasievolle, verhalende schilderijen te komen. Schilderen is als een korte reis waarop andere werelden worden ontdekt en nieuwe wegen worden gevonden.  Zo verbindt de naam Galerie Tripmaker het rijke Kamper verleden met het kunstzinnige heden.

   foto: Freddy Schinkel

freddy_schinkel_galerie_tripmaker.jpeg

 Galerie TripmakerOudestraat 190, 8261 CW in Kampen

Open: ieder eerste weekend van de maand op  za 13-17, en op zo 13-17  

of op afspraak tel:  +31 (0) 612 928 516

Daarnaast organiseert Galerie Tripmaker minimaal twee keer per jaar een thematentoonstelling.

De extra openingstijden van deze tentoonstellingen zijn dan te vinden op deze site

en we houden je op de hoogte via FaceBook.

Ivm het Coronavirus laten wij max. zes personen tegelijk binnen om de galerie te bezoeken.

 

Vanaf 3 december in Galerie Tripmaker:

Lezen, Schilderen, Schrijven. Dat is de titel van de nieuwe expositie van Wouter Berns in Galerie Tripmaker die donderdag 3 december opent. Een expositie vol schilderijen waarop boeken staan of die over boeken gaan. En dat heeft een reden: Uitgeverij Van Warven geeft Een hemel voor Theo uit het schrijfdebuut van Wouter Berns.  Deze novelle roept eenzelfde sfeer op als zijn schilderijen; het schetst een onvoorstelbare, maar niet onmogelijke wandeling door het hemelrijk. De expositie opent in het sinterklaasweekend: donderdag 3 en vrijdag 4 december 16-20 uur, zaterdag 5 en zondag 6 december 13-17 uur. En blijft te bezichtigen t/m 14 maart en daarna in aangepaste opstelling op afspraak en elk eerste weekend van de maand.

Boekenschilderijen 

Boeken vormen een onuitputtelijke inspiratiebron voor de schilder Wouter Berns. Of het nu om oude verhalen uit de Griekse mythologie of de bijbel gaat, of om hedendaagse literatuur. Prometheus, Jona, Don Quichotte, Mr. Pip, een goede kijker herkent de verhalen in de schilderijen. Boeken spelen soms ook letterlijk een rol in Berns’ werk, als ruggensteun, onderdak of als fruit aan de bomen. Regelmatig worden zijn schilderijen gebruikt als illustratie voor een boekomslag.

Het schilderij ‘de gedachteloze filosoof’ dat op de voorkant van Wouter Berns’ debuutnovelle Een hemel voor Theo prijkt, is te zien op de expositie ‘Lezen, schilderen en schrijven’ in Galerie Tripmaker.


wouter_berns_een_hemel_voor_theo.jpg